Omdat ik probeer minder tot geen suiker te gebruiken, heb ik besloten suikervrije ananasjam te maken. Omdat vruchten altijd nog fructose bevatten, moet je daarvan overigens ook niet te veel eten.
Fruit op je broodje, zonder toegevoegde suiker, is altijd lekker. En nog steeds gezonder dan jam waaraan suiker is toegevoegd. Als bindmiddel gebruik ik agar-agar (te koop bij reformwinkels). Dit bevat geen zetmeel, en stijft op na afkoelen. Hoeveel je daarvan nodig hebt, is een kwestie van uitproberen.
Van 2 ananassen heb ik 5 potjes jam van ca. 175 ml.

De ananas is snel gekookt, en kan dan in de weckpotjes worden gedaan en geweckt. Als je meer wilt weten over het wekken van fruit, dan kun je daarover meer informatie vinden op weckenonline.eu.
Weckpotjes kun je online bestellen, maar ze zijn tegenwoordig ook te koop bij de Xenos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten